Veelgestelde vragen

 

Aanvullingen zijn altijd welkom. Heb je een vraag en kun je hieronder het antwoord niet vinden, stuur dan een e-mail naar [email protected].

De contributie heb ik betaald. Wanneer kan ik gaan tennissen?

Vanaf 1 april kun je spelen.

Hoe werkt vrij spelen?

Bij All Out werken we met een digitaal afhangsysteem (ClubApp). In de ClubApp "hang je af": met 2, 3 of 4 personen heb je 60 minuten speeltijd. Als alle banen bezet zijn, geeft het systeem aan op welke baan de eerstvolgende beschikbare speeltijd is. Het is 6 dagen vantevoren mogelijk van tevoren tijd te reserveren. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. 

Ik ken (bijna) niemand op de club. Hoe vind ik tennismaatjes?

Er zijn verschillende manieren om andere tennissers te ontmoeten:

 • Meedoen aan het openingstoernooi (eind maart/begin april) of een van de andere activiteiten. 
 • Dinsdagavond = tossavond van 19-22 uur
 • Woensdagochtend = tossochtend van 10-12 uur
 • Schrijf je in voor lessen. De lessen worden gecoordineerd door Peter van Bael. De trainers bieden verschillende mogelijkheden: zo’n 20 lessen buiten van april t/m september, of van oktober t/m maart in de hal.
 • Je aanmelden voor een commissie. 

Zorg er in elk geval voor dat we je juiste mailadres hebben. Via de mail ontvang je regelmatig een nieuwsbrief met aankondigingen van aankomende evenementen.

Welke activiteiten worden er georganiseerd?

Op de evenementenkalender kun je tot in detail alle activiteiten zien. Van de Algemene Ledenvergadering tot het 40Mintoernooi, van de clubkampioenschappen tot bijvoorbeeld het Open Toernooi.

Aan welke toernooien kan ik meedoen?

Binnen de club aan elk toernooi dat wordt georganiseerd. Via de mail word je hierop geattendeerd en kun je direct doorlinken naar een inschrijfformulier. Dus ook hier geldt weer: zorg dat we een juist mailadres van je hebben.

Daarnaast organiseert iedere tennisclub in juni, juli of augustus een zogenaamd open toernooi van een week. Je mag dan ook op andere clubs wedstrijden spelen. Op de site van MijnKNLTB vind je informatie wanneer deze toernooien worden georganiseerd en wanneer je je moet inschrijven. Onze club organiseert een zeer favoriet Open Toernooi in de tweede week van juli. De meeste open toernooien werken met actuele rating. Dat wil zeggen dat je wordt ingedeeld op het niveau dat bij de KNLTB bekend is.

Ik wil competitie spelen. Hoe werkt dat?

Bij All Out organiseert de Vereniging Competitie Leider (VCL, Robina Smits) de officiële KNLTBcompetitie voor senioren tegen externe clubs, de Jeugdcommissie (JC) doet dat voor de jeugd.

All Out doet mee aan de voorjaarscompetitie (apri/mei) en de najaarscompetitie (september/oktober). 

We raden je aan contact op te nemen met de VCL (senioren) of de JC (junioren) indien je interesse hebt om competitie te spelen. Voor sommige competities is namelijk het aantal liefhebbers groter dan het aantal plekken.

Wanneer zijn de buitenbanen bespeelbaar?

Behandel de banen op de juiste wijze: na het spelen slepen en niet erop spelen of slepen als er nog vochtige plekken zichtbaar zijn na regen. Gewoon geduld hebben. De gravellaag gaat kapot als je op een vochtige baan gaat spelen.

Ik wil lid worden. Is er een wachtlijst?

Momenteel is er zowel voor jeugd als senioren geen wachtlijst.

Hoe kan ik mijn (adres)gegevens aanpassen?

Op "Mijn All Out" (rechtsboven op de site) kun je jouw persoonlijke gegevens aanpassen. De opgeslagen informatie wordt automatisch aan de KNLTB doorgegeven. Weet je je wachtwoord niet meer, gebruik dan "Wachtwoord Vergeten" bij de inlogvelden.

Ik ben te laat met opzeggen.

Je lidmaatschap dient uiterlijk op 1 januari voor aanvang van het seizoen te zijn opgezegd. Zeg je later op, dan ben je de gehele contributie van jouw lidmaatschapsvorm verschuldigd aan All Out.

Heeft All Out ook de ClubApp?

De KNLTB ClubApp is een onmisbare app voor alle tennisverenigingen. En dus is All Out nu ook bereikbaar via de ClubApp. Het maakt het voor al onze leden gemakkelijker om op de hoogte te blijven van alles wat er speelt binnen All Out. Onze leden kunnen nu namelijk alles regelen vanuit één plek. Altijd en overal. Op deze manier draagt de KNLTB ClubApp bij aan het versterken van de binding met de leden en het vergroten van de betrokkenheid bij All Out. Ontdek het zelf. Het is GRATIS!

Hoe installeer ik de ClubApp?

Apple App Store

Google Play Store

Kan ik tennislessen volgen bij All Out?

Peter van Bael coordineert de tennislessen op ons park, exclusief voor leden. Voor tennislessen kun je contact opnemen met Peter van Bael. Houdt er rekening mee dat voor tennislessen op ons park een lidmaatschap bij All Out vereist is.

Wat zijn eigenlijk de regels van het tennisspel?

Een hoop mensen menen de regels goed te kennen. Maar hoe zit het nu echt? De basisregels staan hier in een notendop uitgelegd. Voor het volledige reglement met alle tennisspelregels klik je hier

Mag ik een introducee meebrengen om mee vrij te spelen?

Bij All Out is het mogelijk introducees mee te nemen. Wel gelden daarbij de onderstaande regels:

 1. Tijdens werkdagen mag er na 20.00 uur niet worden geïntroduceerd.
 2. Per lid kan slechts 1 persoon worden geïntroduceerd.
 3. Een niet lid mag maximaal 4 keer per jaar geïntroduceerd worden (om misbruik te voorkomen).
 4. Tijdens evenementen kan er niet geïntroduceerd worden.
 5. De bijdrage voor senioren bedraagt € 10,- en voor junioren € 2,50
 6. Meespelen introducee verzoeken aan [email protected].
Heeft de vereniging een vertrouwenspersoon?

Ja! Iedereen moet zich veilig voelen, zeker ook bij All Out. Als er iets speelt dat je (nog) niet wilt delen met het bestuur is het mogelijk om voor advies naar de KNLTB te gaan. De KNLTB heeft meerdere vertrouwenspersonen in dienst: https://knltb.nl/alles-over-de-knltb/regels-en-gedrag/fair-play/vertrouwenspersonen/

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 297 321 230

Tennisvereniging All Out Aalsmeer

Sportlaan 43A
1431 HW Aalsmeer

KVK-nummer

40594134