Toernooien

 

Het leuke van tennis is onder meer het spelen van wedstrijden! De KNLTB wil samen met de verenigingen en tennistrainers meer kinderen, met meer plezier, meer wedstrijden laten tennissen. Want uit onderzoek blijkt dat ze dan sneller beter worden, makkelijker vriendjes maken, meer binding krijgen met de vereniging en daardoor langer lid blijven. De jeugdcommissie van All Out omarmt deze doelstelling van de KNLTB en is dan ook behoorlijk actief met het organiseren van toernooitjes voor onze jeugd! 

Nu is het zo dat het voor sommige kinderen en ouders onduidelijk is hoe het toernooiaanbod nu precies werkt. De KNLTB erkent dit en heeft voor 2019 het aanbod simpeler en overzichtelijker gemaakt. Het jeugdtennis "landschap" ziet er als volgt uit:

 

All Out "Interne" Toernooien

Naast het vrijspelen en het trainen organiseert de club regelmatig evenementen en toernooitjes speciaal gericht op de jeugd. Dit zijn "interne" toernooitjes. Deze zijn bedoeld voor onze eigen jeugdleden. Enkele voorbeelden: het openingstoernooi, de clubkampioenschappen, het ouder/kind-toernooi, de Zandersbeker, en het Sinterklaasfeest. Allemaal erg leuke activiteiten die jaarlijks op de kalender staan.

Je wordt op de hoogte gehouden via de nieuwsbrief en de website over de inschrijving. Alle activiteiten worden georganiseerd door de jeugdcommissie.

 

INTERSLOOP Open Juniorentoernooi

Daarnaast organiseert ook vrijwel elke tennisvereniging een zogenaamd "Open" toernooi waar ook jeugd van buitenaf meedoet. De eerste week van de zomervakantie organiseert All Out jaarlijks haar eigen Open Juniorentoernooi + Tenniskids, gesponsord door INTERSLOOP.

 

Open Juniorentoernooien in de regio 

Naast All Out, organiseren ook tennisverenigingen in de buurt, denk aan De Kegel, De Startbaan, Arnolduspark en De Vliegende Hollander, hartstikke toffe open toernooien voor de regionale jeugd. Het draait tijdens deze toernooien naast de sportieve prestatie ook zeker om de gezelligheid!

Inschrijven verloopt via MijnKNLTB.nl.

Bij deze toernooien doen vrijwel altijd een aantal jeugdleden van All Out mee. Als je meedoet zul je overigens merken dat je vaak ook nog kinderen tegenkomt die je bijvoorbeeld kent van je school, andere sport of de competitie. 

 

KNLTB Junioren Tour 

Voor de prestatieve jeugd organiseert de KNLTB gedurende het hele jaar zogenaamde jeugdranglijsttoernooien. Vaak zijn dit weekendtoernooien. De toernooien kennen drie niveaus: Brons, Zilver en Goud. Tijdens deze toernooien kun je punten behalen die meetellen voor de Nederlandse jeugdranglijsten (t/m 12jr, t/m 14jr en t/m 16jr). Hoewel er momenteel van All Out slechts enkele jeugdleden actief zijn op de KNLTB Junioren Tour moedigen we de prestatieve jeugd van All Out zeker aan eens in te schrijven. Inschrijven betekent niet automatisch dat je mee kunt doen, dit hangt af van je eerdere prestaties. Maar wie niet waagt die niet wint! 

Inschrijven voor alle jeugdranglijsttoernooien verloopt via MijnKNLTB.nl

 

Tenniskids

Daarnaast worden er in de buurt voor de jongste jeugd Tenniskidstoernooitjes georganiseerd. Lees hierover meer op onze speciale Tenniskidspagina of op tenniskids.toernooi.nl

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 297 321 230

Tennisvereniging All Out Aalsmeer

Sportlaan 43A
1431 HW Aalsmeer

KVK-nummer

40594134