Tenniskids en Junioren Competitie

 

All Out heeft een aanzienlijke jeugdafdeling met ongeveer 200 kinderen. All Out neemt met diverse jeugdteams deel aan de door de KNLTB georganiseerde tenniscompetitie waarbij wordt gespeeld tegen andere tennisverenigingen. Spelen in teamverband geeft een extra dimensie aan de tennissport, het zorgt voor meer plezier en het draagt bovendien bij aan een snellere ontwikkeling van jeugdspelers. Uiteraard is het ook gewoon gaaf om met je tennismaatjes in teamverband te tennissen.

Klik hier voor een overzicht van de (gewijzigde) speeldagen voor het voorjaar 2024. Onderaan deze pagina kun je de teamindeling downloaden. 

Onderstaand zetten we voor je op een rij wat All Out aanbiedt:

Junioren competitie

De Gele jeugd is ingedeeld in twee competities: 11 t/m 14 jaar en 13 t/m 17 jaar. Beide competities worden gespeeld op de vrijdagnamiddag. All Out biedt voor de junioren (11 t/m 14 jaar en 13 t/m 17 jaar) uitsluitend de vrijdagmiddagcompetitie aan. In 2024 gelden onderstaande regels:

Junioren 11 t/m 14 jaar

 • Sets tot 4 met een verschil van 2 games (bijv. 4-2, 5-3)
 • Bij 4-4 in de set volgt een tiebreak tot 7 punten (met een verschil van 2 punten)
 • In de enkel en dubbel wordt bij 1-1 in sets een beslissende wedstrijdtiebreak tot 7 punten (met een verschil van 2 punten) gespeeld
 • Het Beslissend Punt Systeem (bij 40-40 winnend punt) wordt toegepast

Junioren 13 t/m 17 jaar

 • Sets tot 6, met een verschil van 2 games (bijv. 6-4, 7-5)
 • Bij 6-6 in de set volgt een tiebreak tot 7 punten (met een verschil van 2 punten)
 • In de enkel en dubbel wordt bij 1-1 in sets een beslissende wedstrijdtiebreak tot 10 punten (met een verschil van 2 punten) gespeeld
Meedoen

All Out stimuleert deelname aan de Junioren Competitie. De jeugdcommissie begeleidt de competitie voor de Junioren. We streven ernaar dat elk jeugdlid de kans krijgt aan ten minste een van de competities deel te nemen. Ons beleid is daarbij als volgt:

 • Voorjaarscompetitie (Junioren): In het voorjaar hebben we te maken met een beperkte baancapaciteit en kunnen we slechts een beperkt aantal teams mee laten doen. Om die reden zijn het de trainers van All Out die de jeugdteams selecteren en samenstellen. Je komt alleen voor selectie in aanmerking indien je gedurende de winterperiode de selectie- dan wel competitietraining hebt gevolgd.
 • Najaarscompetitie (Junioren): Deze wordt gespeeld op zondag. We hebben dan voldoende baancapaciteit. Om die reden zijn alle jeugdleden in de leeftijd van 11 t/m 17 jaar uitgenodigd mee te doen. Jeugdleden mogen zelf hun team samenstellen en zich bij de jeugdcommissie als team opgeven voor de najaarscompetitie. 

 

Tenniskids Competitie

De naam Tenniskids Competitie omvat de Rode, Oranje en Groene Competitie. In de Tenniskids Competitie wordt de Rode en Oranje competitie opgevolgd door de Groene competitie. 

Rode en Oranje Competitie

Voorheen werd de Rode en Oranje competitie om de reguliere competitie heen gepland. Met als gevolg dat kinderen al begin maart in de kou op lege clubs moesten tennissen. Daardoor was het – zeker voor gravelclubs – lastig om die wedstrijden gespeeld te krijgen. Ook was er een grote pauze in april en mei, terwijl kinderen en ouders juist aangeven de voorkeur te hebben om in april tot en met juni te spelen. Daarom is er gekozen om de Rode en Oranje competitie gedeeltelijk te laten samenvallen met de reguliere competitie. De speeltijden zijn ingekort en voor 2024 gelden de volgende adviestijden:

 • Rode competitie: 1 uur
 • Oranje competitie: 2 à 2½ uur

Voor de speeldagen van de Tenniskids Rode en Oranje competitie klik je hier.

Groene Competitie

De Groene competitie bevat 7 speeldagen in het voorjaar en 7 speeldagen in het najaar. Er is in de Groene competitie geen onderscheid tussen jongens en meisjes. De speeldata vallen samen met die van de Junioren Competitie. Voor de informatie over de indeling, standen en uitslagen van de Groene competitie kan je vanaf nu terecht op MijnKNLTB. Als ouder wil je gemakkelijk en overzichtelijk het wedstrijdprogramma, de standen en uitslagen van je kind kunnen vinden. Via mijnknltb.toernooi.nl kun je nu dan ook de prestaties van de teams volgen.

Meedoen

Voor de Rode en Oranje competitie is het simpel: Alle jeugdleden uit rood en oranje kunnen en mogen meedoen. Aanmelden bij de jeugdcommissie. 

Voor de Groene competitie geldt dat voor het voorjaar de trainers de samenstelling van de teams bepalen. In beginsel worden alleen kinderen uitgenodigd die in de winter meedoen aan of de Selectie- of de Competitietraining van All Out. In het najaar hebben we meer baancapaciteit en kan iederen zich zelf of zelfs als team aanmelden. 

 

Vragen?

Heb je vragen over de jeugdcompetitie? Stuur een mailtje naar de jeugdcommissie ([email protected]), of spreek een van de jeugdcommissieleden aan op de club.

 

Documenten

2024_Voorjaarscompetitie Groen en Geel.pdf
logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 297 321 230

Tennisvereniging All Out Aalsmeer

Sportlaan 43A
1431 HW Aalsmeer

KVK-nummer

40594134