Introductie

 

Welkom

All Out is een bruisende vereniging met meer dan 1200 leden, waarvan ongeveer 200 jeugdleden (1 december 2021). Daarmee is All Out niet alleen één van de grootste verenigingen van Aalsmeer, maar behoort All Out tevens tot de vijftien grootste tennisverenigingen van Nederland. De vereniging heeft de beschikking over 7 buitenbanen waar in het zomerseizoen zowel overdag als 's avonds gespeeld kan worden. Ons tennispark ligt aan de Sportlaan in Aalsmeer. Kom eens langs voor een kennismaking, om rond te kijken of meteen een balletje te slaan. Nieuwe leden zijn altijd welkom.

All Out is vooral een recreatieve vereniging, maar ook de wedstrijdspeler voelt zich er thuis. Er wordt veel georganiseerd, zoals toss, gezelligheidstoernooien, clubkampioenschappen en competitie. Ook de activiteiten voor de jeugd zijn altijd een succes.

 

Historie

De basis voor het tennis in Aalsmeer werd gelegd in 1939, toen de burgemeester 2 banen opende, ter hoogte van de huidige baan 5. 

De echtparen Mantel en Jager waren destijds regelmatig op het park te vinden. In 1950 kocht de firma Maarse & Kroon de twee tennisbanen aan de Sportlaan en stelde ze beschikbaar aan familie en personeel. Om meer spelers te werven, werden zogenaamde buitenleden aangetrokken.

In november 1955 werd de vereniging T.V. M&K opgericht en in januari 1956 ingeschreven bij de KNLTB. De naam veranderde in 1964 in All Out. Eigenlijk was het de bedoeling dat de vereniging Always Out zou gaan heten. Echter bij het doorbellen van de naam naar de KNLTB viel de lijn even weg, waardoor de KNLTB de naam All Out verstond. Het bestuur vond dit wel een prima naam, dus liet ze het maar zo. Op dat moment beschikte de vereniging over 3 banen. Men speelde in het smetteloos wit en tennis was een elite sport. 

Inmiddels beschikt All Out over 7 gravel buitenbanen, die we van de Gemeente Aalsmeer huren. Zes van deze banen hebben verlichting.

De op het complex aanwezige tennishal met 4 binnenbanen is eigendom van All In B.V.

's Zomers kunnen de leden buiten tennissen van 1 april tot 1 oktober, of langer totdat er vorst in de grond zit. Van 1 mei tot 1 september kunnen de leden ook gebruik maken van de vier binnenbanen, die All Out van All In B.V. huurt.

Sportiviteit en gezelligheid

Naast sportieve prestaties en gezelligheid op de baan, staat All Out ook voor gezelligheid op het terras en in het clubhuis.

Het seizoen

Ons tennisseizoen loopt van 1 april tot 1 oktober. In deze periode kun je, als volledig lid (en in bezit van een spelerspas) van de buitenaccommodatie gebruik maken. Tussen 1 mei en 1 september kun je ook van de binnenbanen gebruik maken. Als deeltijdlid mag je alleen in de week overdag tot 17.00 uur en het hele weekend tennissen. 's Avonds mag je dus niet tennissen (dus dinsdagavond mag je niet tossen). Deeltijdleden mogen wel aan alle toernooien meedoen en competitie spelen.

Op werkdagen kun je op de 6 verlichte buitenbanen terecht van 08:00 uur tot 23:00 uur. Op de niet verlichte baan totdat het donker wordt.

De kantine en binnenbanen zijn open van 08:00 uur 's-ochtends tot maximaal 01:00 uur 's-nachts. Als er weinig of geen bezoekers zijn, kan de beheerder van de tennishal van deze tijden afwijken.

In de weekenden sluiten de kantine en de binnenbanen om 18:00 uur. Je kunt dan wel spelen op de buitenbanen zolang er voldoende licht is. Je kunt dan uiteraard geen gebruik maken van de sanitaire ruimten en de bar in de tennishal.

Uitzonderingen op deze tijden kunnen er zijn tijdens toernooien en andere evenementen. Deze afwijkende data en tijden zijn vermeld in de evenementenkalender en worden bekend gemaakt tijdens deze evenementen.

De toekomst

All Out is financieel gezond en kent al jaren een stabiel ledenbestand. All Out heeft de wens om het park met twee banen uit te breiden. Medio 2023 wordt hierover meer bekend.

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 297 321 230

Tennisvereniging All Out Aalsmeer

Sportlaan 43A
1431 HW Aalsmeer

KVK-nummer

40594134