Toernooien

 

All Out organiseert elk seizoen een aantal prachtige toernooien, elk met een eigen karakter. Hieronder zetten we de belangrijkste jaarlijks terugkerende toernooien voor je op een rij en lichten we toe wat voor soort toernooi het is. 

 

FIQAS Open Toernooi 

Het FIQAS All Out Open Toernooi wordt elk jaar gespeeld in week 32 (rond eerste/tweede week juli). Dit is een KNLTB gerelateerd toernooi en telt dan ook mee voor je rating. Het toernooi start officieel op maandag met de voorrondes, maar ook in het voorweekend worden er al wedstrijden gespeeld. De halve finales en finales worden in het slotweekend respectievelijk op zaterdag en zondag gespeeld. Je kunt je inschrijven in verschillende onderdelen voor zowel single als dubbel, maar maximaal 2 onderdelen. Doorgaans wordt er gespeeld volgens afvalschema’s All Out heeft er voor gekozen om de singles op actuele rating in te delen en de dubbels op speelsterkte, waardoor je in de dubbels bijvoorbeeld met 2 verschillende partners in 2 dezelfde onderdelen, maar met verschillende speelsterktes (bijv. DD6 en DD7), kunt inschrijven. 

 

40-

Het 40- is een clubtoernooi en wordt meestal in de eerste week van augustus georganiseerd. Er wordt in poules, in verschillende categorieën (dubbels) gespeeld. De wedstrijden duren 40 minuten plus 5 minuten inspeeltijd/45 minuten. Tijdens dit gezelligheidstoernooi, waar een thema aan verbonden is, worden talloze leuke activiteiten op het waanzinnig leuk aangeklede park georganiseerd. 

 

40+

Dit 10 daags clubtoernooi wordt in de 2e en 3e week van juni georganiseerd. Ook dit is een gezelligheidstoernooi met een thema en een aangekleed park. Er wordt doorgaans goed voor de inwendige mens gezorgd tijdens dit toernooi. Er wordt in DD/HD/GD in poules gespeeld met wedstrijdjes van 40 minuten plus 5 minuten inspeeltijd/45 min. 

 

Jeugd van Vroeger

Dit toernooi voor 50/60 plussers werd vele jaren op doordeweekse dagen en overdag georganiseerd meestal in de week van het 40- toernooi (1e week augustus). Helaas staat dit toernooi nu niet op de evenementenkalender, wat natuurlijk enorm jammer is, want All Out heeft ook veel spelers in die leeftijdscategorie. De commissie van het 40+ toernooi zal in 2022 proberen om deze spelers mee te nemen in een aparte speelcategorie. Maar…. Het zou mooi zijn als er een clubje leden op zou staan, om dit toernooi weer op de kaart te zetten. 

 

Clubkampioenschappen

In 2020 en 2021 hebben we de clubkampioenschappen gesplitst in de Enkel en Dubbel kampioenschappen. Veel spelers vinden het namelijk wel heel leuk om zowel enkel, DD/HD en GD te spelen, maar om zoveel wedstrijden te moeten spelen in 3 onderdelen, in vaak een poule, en 2 weken tijd is wel wat veel. Vandaar de splitsing. De clubkampioenschappen enkel worden op speelsterkte ingedeeld, en worden de wedstrijden worden verspreid over meerdere (weekend)dagen in de laatste weken van juni. De dubbel clubkampioenschappen worden ook op speelsterkte ingedeeld en worden gehouden in de laatste 2 weken van augustus.

 

Inschrijven

Het inschrijven voor door All Out georganiseerde toernooien verlooopt of via Toernooi.nl of via MijnKNLTB

Program40+Oranjekoorts2024-LR.pdf
logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 297 321 230

Tennisvereniging All Out Aalsmeer

Sportlaan 43A
1431 HW Aalsmeer

KVK-nummer

40594134