Tenniskids

 

Tenniskids is hét KNLTB tennisprogramma voor kinderen t/m 12 jaar. All Out is een officiële Tenniskidsvereniging en biedt het tennisprogramma aan de Aalsmeerse jeugd aan. Tenniskids is geheel afgestemd op de leeftijd en mogelijkheden van kinderen. Daardoor leren ze het spel razendsnel spelen. Kenmerkend voor Tenniskids is het gebruik van de verschillende balsoorten te weten rood, oranje en groen. 

 

 

Blauw, rood, oranje en groen

Blauw is een spelvorm voor de allerjongsten. Momenteel bieden we dit bij All Out nog niet aan. Wel zijn we volop actief met Tenniskids rood, oranje en groen! De drie kleuren brengen hun vooruitgang in kaart. Bij iedere kleur horen andere leeftijden, baangroottes en balsoorten.

Rood

In deze eerste fase maken kinderen t/m 7 jaar kennis met het tennisspel. Ze leren de basisvaardigheden op het gebied van bewegen en coördinatie. Kinderen van 8 en 9 jaar mogen kiezen of ze in rood of oranje willen spelen. Ze doen allerlei leuke activiteiten en spelen korte wedstrijden. Er wordt gespeeld met een zachte rode bal op een minibaan (6x12 meter). Het racket is tussen de 43 en 56 cm.

Oranje

In de tweede fase van Tenniskids wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling. De kinderen (8 t/m 11 jaar) leren nieuwe slagen en technieken die hen helpen om uiteindelijk te kunnen spelen op een grote baan. Er wordt gespeeld op een driekwartbaan (een volledige baan die in de lengte is ingekort tot 18 meter). Er wordt gespeeld met een bal die geschikt is voor het spelen op een driekwartbaan (zachter en lichter dan een gele tennisbal). Het racket is tussen de 56 en 63,5 cm. De wedstrijden worden steeds langer.

Groen

Dit is de laatste fase in de voorbereiding op ‘hele baan’tennis. De kinderen zijn 10,11 en 12 jaar oud. Kinderen in deze leeftijd zijn groter en in staat om de hele baan te bestrijken. Technieken, tactieken en atletische vaardigheden worden verder ontwikkeld. De wedstrijden worden weer wat langer en het spelen van wedstrijden speelt een steeds belangrijkere rol. Er wordt gespeeld met een langzame groene bal die geschikt is voor tennis op een hele baan en met een racket dat tussen de 63,5 en 68 cm lang is.

 

Meer info over Tenniskids

We raden jullie aan ook eens een kijkje te nemen op de speciale Tenniskidswebsite: www.tenniskids.nl. Hier tref je actuele aan over toernooitjes en competities voor Rood, Oranje en Groen.  

Van Tenniskids naar Junior

Na groen zijn kinderen helemaal klaar om op een hele baan te tennissen met de bekende gele bal. Ze beheersen de juiste techniek om op een heel veld rally’s te spelen. We noemen deze jeugd onze junioren.

 

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 297 321 230

Tennisvereniging All Out Aalsmeer

Sportlaan 43A
1431 HW Aalsmeer

KVK-nummer

40594134