Baanuitbreiding 2021 All Out

 

De uitbreiding van ons tennispark krijgt vorm!

All Out hoort al lange tijd bij de 20 grootste tennisverenigingen van Nederland. Toch hebben wij naar verhouding met het aantal leden altijd al de minste banen gehad ten opzichte van andere clubs! De uitbreiding is dus nodig om onze leden meer capaciteit te bieden, om in het seizoen nog meer te genieten van het tennissen in de buitenlucht. Naast meer speelplezier betekent de uitbreiding van het park ook een veiliger en aangenamer All Out én genereren wij extra inkomsten voor de club.  

Al sinds begin 2000 is het bestuur hard aan het werk om ons tennispark uit te breiden. Het resultaat van ons harde werk komt nu in zicht! We bevinden ons in een beslissende fase met de gemeente Aalsmeer. Daarom willen wij jullie meer betrekken bij deze ontwikkeling. Graag geven wij jullie inzicht in wat deze uitbreiding onze vereniging gaat kosten en wat het onze leden brengt.  

Dit houdt de uitbreiding van ons tennispark precies in

Wij breiden ons tennispark van zeven buitenbanen uit naar negen! Er komen dus twee banen bij, voorzien van gravel onder afschot.  Daarbij maken wij het park afsluitbaar en richten wij het park opnieuw in voor meer veiligheid en kijkplezier.  

Deze voordelen brengt de uitbreiding onze leden

Allereerst betekent de uitbreiding van het park meer capaciteit en speelplezier. Zo is er, voor zowel jeugd als volwassenen, meer mogelijkheid om te trainen en om mee te doen aan de competities. De uitbreiding zorgt voor 22% tot 33% meer capaciteit tijdens de voor- en najaarscompetitie. We kunnen dus lekker veel trainen en geven meer teams de mogelijkheid om mee te doen. Nee-verkopen voor trainingen is ook verleden tijd zowel als verplicht binnen lessen. Tot slot maken we voor teams en toernooien geen kosten meer voor baanhuur bij andere parken, omdat uitwijken tijdens de competitie niet meer nodig zal zijn!  

Op dit moment gebeurt het dat potentiele leden niet lid worden of lid worden van 2 verenigingen om ergens anders competitie te kunnen spelen. Zo een lid haakt vaak ook weer af.  

Meer banen betekent meer wedstrijden tegelijkertijd op gunstige tijdstippen. Toernooien en competities plannen wij straks compacter. Dat wil zeggen in een korter tijdsbestek. In de huidige tijd waarin mensen een overvolle agenda hebben willen en kunnen ze geen twee weken vrij plannen. Aan die wens kunnen we straks voldoen.  

Het tennispark wordt ook veiliger. Doordat de parkeergelegenheid voor brommers, scooters en snelle fietsen zich aan het begin van het park bevindt, creëren wij een veiligere omgeving voor kinderen. Buiten openingstijden is het ‘nieuwe’ tennispark ook afsluitbaar. Hierdoor zijn het park, materialen en achtergelaten eigendommen veiliger na sluitingstijd en bieden wij ook de medewerkers van ALL-IN BV meer veiligheid.

Dit betekent de uitbreiding van het park voor onze omgeving en voor Aalsmeer

Het park krijgt een mooier en professioneler aanzicht. Dit maakt All Out niet alleen een aangenamere plek om te tennissen, maar ook gezelliger om te komen kijken. Door de extra ruimte op het park kunnen wij sport en tennis in Aalsmeer beter promoten, bijvoorbeeld door het organiseren van clinics voor nieuwe (jeugd)leden. Tot slot vermindert All Out bij uitbreiding ook sluierverlichting of ‘lichtvervuiling’ voor de omgeving, door de inzet van duurzame LED verlichting.  

Zijn er ook bezwaren?

Bezwaren vanuit de nabije omgeving richten zich vooral op de vervallende parkeerruimte. Om rekening te houden met de bezwaren van onze buren is er een onafhankelijk parkeeronderzoek uitgevoerd door gemeente Aalsmeer. De resultaten hiervan zijn leidend en worden meegenomen in de uiteindelijke inrichting. Daarbij wordt er dus nauw gelet op de gestelde parkeernorm, hier blijven wij ten aller tijden boven!  

De uitbreiding van ons tennispark bevindt zich nu aan het eind van het proces;

Het wachten is nu op de sloop van het oude clubgebouw van AVA. Ons park breidt zich namelijk gedeeltelijk uit over de grond waar hun kantine en kleedruimten waren gevestigd. Na start van de sloop wordt de grond bouwrijp gemaakt voor All Out. Daarna kan onze uitbreiding en opbouw vol van start gaan!  

Nauwe samenwerking tijdens de komende fase

Naar verwachting betreden wij deze volgende fase dit najaar en worden de nieuwe banen in het seizoen van 2021 opgeleverd. De gemeente heeft een nieuwe projectleider aangesteld. Samen met hem en de verantwoordelijke Wethouder werkt onze werkgroep binnen All Out nauw samen. De werkgroep bij All Out die zich hier volledig op richt bestaat uit Marinus Kuite, Fred Pol en Christoph van den Heuvel. Wij wachten nog op een aantal details waarna wij met aannemers onze laatste wensen bespreken en een bestek op laten stellen. Zodra dit bestek bekend is leggen wij de exacte plannen en financiële zaken voor aan onze leden, tijdens een extra ledenvergadering.  

Investering

De uitbreiding van het park is een flinke investering, deze bestaat eenmalig uit de aanleg van de banen en terugkerend uit het onderhoud. All Out is een financieel sterke vereniging met een grote pot aan opgebouwde reserves. Voor de uitbreiding maken wij gebruik van deze pot waarin wij al jaren reserveren voor deze specifieke uitbreiding.  

Grote voordelen van de investering

Het resultaat van deze investering bestaat niet alleen uit de vele voordelen op het gebied van veiligheid, meer capaciteit en speelplezier voor de leden, maar levert ook meer inkomsten voor de club op. Het biedt meer sponsor mogelijkheden (door meer doeken langs de banen en een nieuw concept met kleinere borden). Daarnaast kan de jeugdcompetitie straks ook gewoon buiten gespeeld worden. Niet alleen trekken wij daarmee meer jeugd aan, maar blijft er ook meer jeugd en is de groei van het aantal jeugdleden zeker! Dit is zeer belangrijk voor de langere toekomst van de vereniging om vergrijzing tegen te gaan.  

Tot slot besparen wij op verlichting en energie door de inzet van duurzaam LED én levert de grotere capaciteit voor training en toernooien, naast meer tennisplezier óók meer inkomsten op.  

"Wij kijken uit naar een mooi, aangenaam en veiliger tennispark, waar wij met meer All Out leden van het spelen en trainen in de buitenlucht kunnen genieten"  

Het bestuur houdt jullie op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en stuurt een uitnodiging voor de Ledenvergadering waarin wij gedetailleerder ingaan op de plannen en investeringen! Voor tussentijdse vragen kun je altijd een mail sturen naar [email protected] inzake de baanuitbreiding.