U bent hier: Home

Home

Zeer gewaardeerde leden,

Op 22 november heeft een behoorlijk aantal leden een email ontvangen met het verzoek de contributie 2019 te voldoen via een iDeal betaling. De rekening waarnaar betaald dient te worden is een rekeningnummer van Bunq - een betaalapp - t.n.v. M.G.J. Troost.

Het ziet er behoorlijk echt uit maar de email is niet door of namens All Out verstuurd, verwijder deze email aub direct. Helaas betreft dit een Phishing mail.

All Out int de contributie in maart van het betreffende jaar voorafgaand aan de start van het seizoen d.m.v. automatische incasso. Als er geen incassomachtiging is afgegeven wordt er een factuur verstuurd.

Welke acties hebben wij ondernomen of gaan wij ondernemen?

  • Er is een email gestuurd naar alle leden over deze frauduleuze mail met het advies de mail direct te verwijderen en niet tot betaling over te gaan. Wij vragen jullie ook niet te reageren op de email;
  • We starten een onderzoek naar het lek. We hebben (nog) geen idee waar het zit, bij All Out, bij de KNLTB of ergens anders? Vooruitlopend hierop zijn inmiddels alle wachtwoorden binnen het allout.nl domein gewijzigd;
  • All Out zal officieel melding doen van een data-lek bij de betreffende instanties;
  • De KNLTB is op de hoogte gesteld, ook zij dienen melding van een data-lek te doen;
  • Er is contact opgenomen met de supportafdeling van Bunq met het verzoek de rekening te blokkeren daar deze voor fraude wordt gebruikt;
  • Op 23 november wordt aangifte van internetfraude gedaan bij de politie. Heeft u gemaild met de fraudeur? Wilt u dan zo vriendelijk zijn de e-mails door te sturen naar , de politie vraagt om zoveel mogelijk bewijsmateriaal.

Wat kunt u doen als u in goed vertrouwen inmiddels heeft betaald?

Hierover hebben we gebeld met onze huisbankier de Rabobank. Zij kunnen hierin helaas niets voor ons betekenen. Belangrijk is dat u zo snel mogelijk zelf contact met uw bank opneemt , melding van het voorval doet en met hen probeert de betaling terug te draaien.


Dinsdag 27 november heeft de persoon die zich verschuilt achter pennigmeester@gmail.com weer een e-mail verstuurd met een betalingsherinnering.

De onderwerpregel is "herrinering".
Er zit een verwijzing in naar waarschijnlijk een schadelijk bestand (contribetalen.ml), ons advies is dus deze e-mail direct te verwijderen!

Er is aangifte gedaan bij de politie, de supportafdeling van bunq stelt een onderzoek in en het e-mailadres is gemeld bij gmail.
Verder is (nog) niet bekend waar het datalek zit, phishers zijn op dit moment bijzonder actief, helaas ook bij andere verenigingen.

Zodra er nieuws is zullen wij dat meteen met jullie delen.

Met vriendelijke groet,

Bestuur All Out

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ogenblik a.u.b. ...